1 patlıcan
2 yumurta
2 kaşık yulaf gevreği
Parmesan peyniri
Süt
tuz, karabiber
Ingrediants:
1 Aubergine
2 eggs
2 spoons oat bran
Parmesan cheese
Milk
Salt, pepper
1- Patlıcanları ince dilimleyerek teflon tavada üzerlerine az miktarda zeytinyağ koyarak pişiriyoruz. Patlıcanlar piştiğinde peyniri rendeleyerek üzerlerine koyuyoruz.
1- We make thin aubergine slices and cook them on a teflon pan with a litte amount of olive oil. When the aubergines are cooked we grate the cheese and put them on top of the aubergines.
2- Bir başka kasede yumurta, süt, yulaf gevreği, tuz, karabiberi çırpıyoruz.
2- We mix the eggs, milk, out bran, salt, pepper in another cup.
3- Veee pişmiş olan peynirli patlıcanların üzerine döküyoruz. Düşük ısıda pişiriyoruz ki ön tarafı da pişebilsin.
3- Andd pour this on top of the cheesy aubergines. We cook in low heat so that the front part is cooked also.
4-Yumurtanın önü piştiğinde (arkasını yakmadan hemen önce) pişirdiğimiz omleti ortadan ikiye katlayarak tabağımıza koyuyoruz. Not: Benim yaptığım gibi acele etmiyoruz ki parçalamadan ikiye katlayabilelim... .)))
4- When the front side is cooked (just before we burn the back) we fold this omlette in half and put it on our plate. Note: we don't rush like I have so that we have a proper fold without any pieces falling apart...:))))
Omlet yapmak için patlıcandan başka bir şey mi bulamadın derseniz de blog yazım burada ...
If you are thinking, could I not find anything else then an aubergine with this omlette, my blog post is here...
Ooo müthiş olur :)
YanıtlaSilhiç denemedim ama çook lezzetli görünüyorlar.
YanıtlaSilÇok aç oluşumdanmıdır bilmem ama bana çok lezzetli geldi...
Sil